آیا بعد از عمل وازکتومی احتمال حاملگی وجود دارد؟
وازکتومی چیست؟
وازکتومی جراحی است که با جلوگیری از ورود اسپرم به مایع منی از بارداری جلوگیری می کند. این یک روش دائمی جلوگیری از بارداری است.
وازکتومی در جلوگیری از بارداری بسیار موثر و دائمی است. در حالی که بارداری بعد از وازکتومی ممکن است، اما بسیار نادر است و معمولاً نتیجه عدم پیروی از دستورالعمل های بعد از جراحی یا یک اشتباه جراحی است.
وازکتومی به عنوان یک فرم دائمی کنترل بارداری در نظر گرفته می شود. این فرایند شامل بریدن و بستن مجاری وازو دفران یا وابران است. مجرا های یاد شده وظیفه انتقال اسپرم از بیضه ها به میزراه را بر عهده دارند. هنگامی که این مجرا ها بسته شوند، اسپرم نمی تواند به مایع منی برسد. در نتیجه این وضعیت، اسپرم ها تولید شده اما دوباره توسط بدن جذب می شوند.
احتمال بارداری بعد از وازکتومی چقدر است؟
بعد از وازکتومی هیچگونه احتمال استانداردی برای بارداری وجود ندارد. یک نظرسنجی در سال 2004 نشان می دهد که از هر 1000 وازکتومی حدود 1 بارداری وجود دارد. این نتیجه بیانگر این است که وازکتومی ها حدود 99.9 درصد برای جلوگیری از بارداری موثر می باشند.
وازکتومی امروزه یک روش پیشگیری از بارداری است که به طور گسترده استفاده می شود. میزان شکست بسیار کم است به طوری که یک روش قابل اطمینان برای جلوگیری از بارداری ناخواسته است. بعضی اوقات ممکن است مردی که فکر می کرده خانواده اش کامل است و نمی خواهند بچه دار شوند، نظر خود را تغییر دهد و بعد از انجام وازکتومی بخواهد بچه های بیشتری داشته باشد. برای حل این معضل چند راه وجود دارد.
نحوه بارداری پس از وازکتومی
برای اینکه بتوانید بعد از وازکتومی بچه دار شوید می توانید یک وارونگی وازکتومی انجام دهید یا لقاح آزمایشگاهی (IVF) و تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسمی (ICIS) را با استفاده از اسپرم انجام دهید.
برگشت وازکتومی
روش سنتی انجام دومین عمل جراحی است که در آن عروق شکم قطع شده (لوله های داخل کیسه بیضه که اسپرم را از بیضه ها به بیرون خارج می کند) به هم دوخته می شوند. این یک روش جراحی میکروسکوپی است. این روش به طور معمول دو ساعت طول می کشد و توسط متخصص اورولوژی که تحت آموزش های تخصصی جراحی قرار گرفته اند انجام می شود. اگر در روش وازکتومی اولیه بیش از حد تخریب نشده باشد، این روش از نظر پزشکی می تواند در 60-70? موارد موفقیت آمیز باشد.
خطرات عمل وازکتومی
با اینکه وازکتومی یک جراحی بسیار ایمن است اما تمامی فرایند های جراحی با مقداری خطرات همراه هستند. برخی از این خطرات احتمالی موارد زیر را در بر می گیرند:
· بروز واکنش التهابی به اسپرم هایی که در حین جراحی به درون کیسه بیضه ریخته می شوند. این پدیده گرانولوم اسپرمی نامیده شده و می تواند سبب بروز یک برآمدگی در زیر پوست شود.
· التهاب، تورم، حساسیت به لمس و درد در اپی دیدیم یا بیضه پس از وازکتومی: این موارد اغلب در سال اول پس از جراحی بروز می دهند.
· عفونت
· در موارد نادر، مجرای وابران دوباره رشد کرده و ترمیم می شود که می تواند سبب بروز بارداری های ناخواسته شود.
· درد های طولانی مدت پس از جراحی
· کبدی، تورم و خونریزی کوتاه مدت
چگونه باید برای وازکتومی آماده شد؟
پزشک نحوه انجام فرایند را توضیح داده و بیمار می تواند سوالات خود را از او بپرسد. قبل از فرایند از بیمار خواسته می شود تا یک رضایت نامه را امضا کند. این رضایت نامه باید به دقت خوانده شده و در صورت وجود هر گونه نکته مبهم سوال شود. در صورت حساسیت یا واکنش به هر گونه دارو، لاتکس، چسب یا ماده بی حسی (یا بیهوشی) باید به پزشک خود اطلاع داد. همچنین، تمامی دارو های تجویزی، بدون نسخه، گیاهان دارویی، ویتامین ها و مکمل های مصرفی خود باید به اطلاع پزشک برسند.
مصرف سیگار را باید در سریع ترین زمان ممکن متوقف کرد. این کار به بهبودی پس از جراحی و وضعیت کلی سلامت فرد کمک می کند. پزشک درباره تمامی موارد مورد نیاز دیگر برای کسب آمادگی پیش از جراحی به فرد آموزش می دهد. افراد باید از تمامی دستور العمل های مبنی بر اجتناب از خوردن و نوشیدن پیش از جراحی پیروی کنند. همچنین، آموزش هایی در زمینه تمیز کردن ناحیه کیسه بیضه قبل از جراحی به فرد داده می شود. به مردان توصیه می شود که یک بیضه بند با خود به همراه آورند تا پس از جراحی از آن استفاده کنند.